Binario - An inspiring track to change
get inspired
 • Frisk werkt samen met sociale economie binnen lerend netwerk co-creatie
  Frisk werkt samen met sociale economie binnen lerend netwerk co-creatie

  In 2015 vond het lerend netwerk co-creatie plaats. In de schoot van dit netwerk werd een opvallend project uitgerold: de samenwerking tussen Frisk en enkele arbeidszorginitiatieven in Vlaams-Brabant rond het hergebruik van afval.


  find out more
 • De Soepcarrousel, een unieke samenwerking tussen sociale ondernemers
  De Soepcarrousel, een unieke samenwerking tussen sociale ondernemers

  De Soepcarrousel, een Vlaams-Brabantse onderneming, verwerkt op een duurzame wijze groenten van de lokale bioboer die de veiling niet halen. Vaak zijn de groenten te krom, te kort, te lang, te dik, … Toch zijn ze perfect van smaak en ideaal om soep mee te maken.

   

  De Soepcarrousel verwerkt niet alleen de groenten tot verse soep. Voor de verwerking doet bedenkster Sigrid Sypré beroep op organisaties uit de zorgsector, voor de logistiek op de sociale economie.


  find out more
 • The big idea: creating shared value
  The big idea: creating shared value

  The article of Mark Kramer and Harry Potter in Harvard Business Review initiated the thinking on creating shared value.


  find out more
 • Diversiteit werkt. Makkelijker gezegd dan gedaan?
  "Diversiteit werkt". Makkelijker gezegd dan gedaan?

  "Bedrijven zullen zelf werk moeten maken van diversiteit op de werkvloer", stelt Geert Janssens, hoofdeconoom van VKW Metena.  “Onder druk van de toenemende arbeidskrapte zullen ze het geweer van schouder moeten veranderen… Verschillende bronnen wijzen uit dat bedrijven zullen moeten vissen in meerdere vijvers tegelijkertijd.  Dit pleit voor een bewuste diversiteitsaanpak.  De reservoirs zijn groot.  Van de allochtonen op actieve leeftijd is slechts 44% aan de slag tegenover 72% gemiddeld voor Vlaanderen.”  Maar zijn onze bedrijven daar klaar voor?  En hoe kunnen we ervoor zorgen dat dit op het terrein duurzame resultaten oplevert?


  find out more